КАКВО ДА ПРАВИМ ЗА ДА ЗАСИЛИМ ЕФЕКТА ОТ АНТИЦЕЛУЛИТНИТЕ ПРОЦЕДУРИ

Наближава лятото и в нас се надига желание за заблестим в пълната си красота. Много от вас започват курсове с антицелулитни и отслаблащи процедури. Ето няколко неща които е препоръчително да правите успоредно с процедурите за да засилите ефекта.

  • Пийте вода! Много вода! Подчертавам – ВОДА! И другите течности са
    полезни, но най-полезна е водата. Тялото е съставено от около 70% вода и всички процеси в него са зависими от нея, включително и изчистването на токсини, разграждане на мазнини – това с което искаме да се преборим.
  • Другите напитки – Ако все пак искате да заместите водата, се препоръчват билкови (естествени) чайове, плодови и зеленчукови сокове.  Употребявайте умерени количества алкохол и кафе. По възможност без газирани напитки.
  • Внимавайте с какво се храните. За предпочитане е лека и чиста храна – плодове, зеленчуци, риба. Тежката и мазна храна спомага за трупането на мазнини и образуването на целулит. Изкуствените добавки – оцветители, ароматизатори и имитатори на вкус са противопоказни.
  • Детокс под различни форми също ще има много благоприятен ефект. Плодови сокове и смутита, лек и изчистваш хранителен режим. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, не говоря за изтощителни диети и гладуване, а за лека и чиста храна в достатъчни количества, за да се чувствате сити и жизнени.
  • Движение и спорт – практикувайте спортове като плуване, бягане, ходене, каране на велосипед – по възможност на чист въздух. Продължителното стоене в една и съща поза и обездвижването като цяло трябва да се избягват или може да се компенсира с леки упражнения. В много случаи е достатъчно да отидете пеша на работа и/или да се приберете вечерта. Или част от маршрута да го извървите пеша. 5-6 километра на ден, за препоръчване наведнъж, с интензивно темпото, така че да ви стане топло са добра доза движение.
  • Контрастни душове – това е много полезна практика. В края на ежедневния душ се прави неколкократно редуване на обливане с топла (една идея по-топла от нормален душ) и максимално студена вода за по около 1-2 минути. Това раздвижва лимфата и освен че е полезно, дава едно много приятно усещане за лекота в краката.