КАКВО ДА ПРАВИМ ЗА ДА ЗАСИЛИМ ЕФЕКТА ОТ АНТИЦЕЛУЛИТНИТЕ ПРОЦЕДУРИ

Лятото наближава, а с него живота и красотата изпълват всичко наоколо. Логично, и в нас се надига желание се гмурнем в живота, блестейки в пълната си красота. В резултат най-вероятно си започнала или планираш да започнеш програма с антицелулитни и отслаблащи процедури. Ето няколко неща които е препоръчително да правиш успоредно с процедурите, за да извлечеш максимум ползи.

  • Пий вода! Много вода! Подчертавам – ВОДА! И другите течности са полезни, но най-полезна е водата. Тялото е съставено от около 70% вода и всички процеси в него са зависими от нея, включително и изчистването на токсини, разграждане на мазнини – това с което искаш да се справиш.
  • Другите напитки – Ако все пак искаш да заместиш водата с други напитки, препоръчват се билкови (естествени) чайове, плодови и зеленчукови сокове.  Употребявай умерени количества алкохол и кафе. По възможност без газирани напитки.
  • Внимавай с какво се храниш. За предпочитане е лека и чиста храна – плодове, зеленчуци, риба. Тежката и мазна храна спомага за трупането на мазнини и образуването на целулит. Изкуствените добавки – оцветители, ароматизатори и имитатори на вкус са противопоказни.
  • Детокс под различни форми също ще има много благоприятен ефект. Плодови сокове и смутита, лек и изчистваш хранителен режим. ЗАБЕЛЕЖИ, не говоря за изтощителни диети и гладуване, а за лека и чиста храна в достатъчни количества, за да чувстваш ситост и жизненост.
  • Движение и спорт – практикувай спортове като плуване, бягане, ходене, каране на велосипед – по възможност на навън, сред природата и на чист въздух. Продължителното стоене в една и съща поза и обездвижването като цяло трябва да се избягват или може да се компенсира с леки упражнения. В много случаи е достатъчно да отидеш пеша на работа и/или да се прибереш вечерта. Или част от маршрута да го извървиш пеша. 5-6 километра на ден, за препоръчване наведнъж, с интензивно темпото, така че да ти “кипне” кръвта е добра доза движение.
  • Контрастни душове – това е много полезна практика. В края на ежедневния душ се прави неколкократно редуване на обливане с топла (една идея по-топла от нормален душ) и максимално студена вода за по около 1-2 минути. Това раздвижва лимфата и освен че е полезно, дава едно много приятно усещане за лекота в краката.

 

Всичко изброено по-горе с минимални усилия може да бъде въплътено в ежедневието и на практика да стане част от него, без това да натоварва графика ти, но резултата, който ще пожънеш ще те кара да се чувстваш удовлетворена!

… а лятото, лятното настроение и доброто самочувствие заслужават тези малки усилията! 🙂